tiistai 13. tammikuuta 2015

Millaista on opiskelu Rovaniemen Kuvataidekoulun valokuvaustyöpajassa?


Kuva: Iisu Suopajärvi

Opiskelu VaKun työpajassa on monipuolista ja tosi kivaa. Tehtäviä on erilaisia erilaisille eri kerroille ja yleisestikkin opetellaan kuvaamaan monella eri tyylillä ja tekniikalla.

Tunneilla tehään myös monenlaisia juttuja vaan sen pelkän kuvaamisen lisäksi. Ko kuvat saahaan valmiiksi ne voijaan kapalevyttää tai laittaa paspiksiin, eli tehä niistä ns. valmiita tauluja. Yks erilainen homma on kans se ko kuvataan filmiä ja kehitetään ja tehään se kokonaan itte valmiiksi lopullisia vedoksia myöten. 

Kuva: Iisu Suopajärvi


 


Tuntien tehtävät ja niitten haastavuus kasvaa mitä pitemmällä VaKun työpajassa ollaan. Mie ja muut VaKulaiset ainakin tykätään kuviksessa käyä, vaikkakin välillä tuntuu että Susannan antamat tehtävät on liianki helppoja, mutta jos on niin aina niitä voi soveltaa itelleen sopivimmiksi. Nyt nelosvuotta käydessä on edelleen ihan yhtä kivaa ko alussaki, ehkä jopa kivempaa.

- Iisu Suopajärvi -

Kuva: Satu Aspegren


 Valokuvauksen työpajoissa opitaan kuvaamisen perusasioiden lisäksi erikoitekniikoita ja pimiötyöskentelyä. Mustavalkoisen filmivalokuvauksen ohella työpajoissa kuvataan värifilmille, diginä sekä opetellaan kuvansommittelua, vedosten valintaa, valokuvan käsittelyä sekä välineistön hallintaa. Kuvataidekoululla on oma pimiötila sekä valokuvauksen studio, jossa esimerkiksi henkilömuotokuvien ja asetelmakuvien ottamiseen saadaan ammattimaisemman valaisun kautta aivan uusia ulottuvuuksia. Kuvataidekoulun valokuvauksen työpajassa oppilaat syventyvät valokuvaukseen sekä tekniikkana että taiteenlajina, mutta sen lisäksi pyrkimyksenä on myös etsiä lähtökohtia oman ilmaisun kehittämiseen.

- opettaja Susanna Ruotsalainen -

Kuva: Anna Enbuske
Kuva: Elli Ojala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti