torstai 1. tammikuuta 2015

Rovaniemen kuvataidekoulu 25 vuotta


Vuosi on vaihtumassa, samalla Rovaniemen kuvataidekoululle tulee täyteen 25 värikästä ja työntäyteistä vuotta. Koulu aloitti 1.1.1990, jolloin kymmenen vuotta toimineet kulttuurilautakunnan alaiset kuvataidekerhot muuttuivat Rovaniemen kaupungin lasten ja nuorten kuvataidekouluksi.

Aluksi Poromiehentie 7- osoitteessa sijainnut kuvataidekoulu sai vuonna 1998 suuremmat tilat Rovaniemen vanhalta asemalta, Lyseonpuiston lukiota vastapäätä. Opetusta oli hyvä kehittää avarammissa tiloissa ja jo muutaman vuoden kuluttua koulu saikin OPH:n opetusluvan kuvataiteen perusopetuksen laajaan oppimäärään ja sen myötä opetustuntiperusteisen valtionosuuden Rovaniemen kaupungille.

Vuosien varrelta mieleen on jäänyt etenkin monet yhteistyöhankkeet, kuten huikaiseva lähes kolmivuotinen Laava-Jää-Metsä - hanke, jossa kumppaneina oli oppilaita, taiteilijoita ja opettajia meiltä täältä Rovaniemeltä sekä Islannista ja Grönlannista. Myöhemmin monenlaisia hankkeita on ollut muitakin ja aina niistä on ollut sekä hyötyä että huvia.

Nyt vuoden vaihteessa muistelen alkuaikoja, mutta katson samalla toivorikkaana eteenpäin. Rovaniemen keskustassa näkyvällä paikalla sijaitsevalla kuvataidekoululla on erinomainen, osaava ja ahkera opettajakunta sekä hyvä määrä innokkaita oppilaita.Koulumme juhlavuosi on alkamassa ja tämä on uuden KUVISASEMAblogimme ensimmäinen tervehdys teille kaikille. Jatkoa seuraa ihan pian, joten käy usein näillä sivuilla. Ja nyt vielä haaste teille, Rovaniemen kuvataidekoulun entiset oppilaat, oppilaiden vanhemmat, yhteistyökumppanit ja ystävät, tulkaa mukaan ja lähettäkää meille tervehdys.

Anita Lallo,
Rovaniemen kuvataidekoulun johtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti