torstai 12. helmikuuta 2015

ELOKUVA JA ANIMAATIO MEDIATYÖPAJASSA

Eräs median työpajan tärkeimmistä sisällöistä on elävän kuvan tuottaminen. Elokuva ja animaatio kuuluvat olennaisena osana median työpajaan, ja niihin onkin mahdollisuus keskittyä useita kertoja neljän työpajavuoden aikana.


Muovailuvahalla, paperilla ja rakennetuilla ympäristöillä tuotettuun stop motion -animaatioon tutustutaan yleensä jo perusopetusvuosien aikana, mutta mediatyöpajassa animaatio pyritään viemään aivan uusiin ulottuvuuksiin. Työpajassa oppilaat voivat valita oman kiinnostuksensa mukaan erilaisia stopmotion- ja muita animointitekniikoita. Medialaiset ovat aiempina vuosina kokeilleet mm. nukkeanimaatiota, piksillaatiota, hiekka-animaatiota, esineanimaatiota, tietokoneanimaatiota ja piirrosanimaatiota, sekä tietysti monen tekniikan onnistuneita yhdistelmiä.  Myös näyteltyjä elokuvia on valmistunut viime vuosina kiitettävään tahtiin.


Venla Koikkalaisen animaatiosta "Syksy" Media 2/ 2014Elokuvien valmistamiseen alusta loppuun asti kuuluu useita työvaiheita, joihin kaikkiin perehdytään, ennen kuin teos on valmis esitettäväksi suurelle yleisölle. Näitä ovat esimerkiksi käsikirjoituksen tai kuvaussuunnitelman laatiminen, kuvaaminen tai animointi, leikkaaminen eli editointi, sekä äänen suunnittelu ja työstäminen. 

Kuvataidekoulun videosivuilta vimeosta voi käydä katsomassa esimerkkejä mediaryhmän tietokone-, nukke-, piirros- ja pala-animaatioista sekä muista elokuvista kolmen viime vuoden ajalta. 

Jutta Pirttilahden piirrosanimaatiosta Media 2/2015

”Minusta animaation kauneus piilee siinä, että työtäsi ei rajoita enää todellisuus, vaan ainoastaan mielikuvituksesi”
Aatu, Media 4

”Jim Morrisonin sanoin ’Whoever controls the media, controls the mind’.”
Jussi, Media 4

”Se (animaatio) oli kivempaa kuin mitä luulin. Voisin tehdä vielä lisää.”
Venla, Media 2


Aatu Alatervon animaatiosta "Maapallomme" Media 3/2013

Kuvataidekoulun vimeo-sivulle lisätään uutta sisältöä sitä mukaa kun videoita valmistuu eri perusopetusryhmien yhteistyönä, mediatyöpajan oppilaiden teoksina sekä päättötöinä.
Tästä vimeoon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti