torstai 19. helmikuuta 2015

Kaverikuvis

Ystävänpäivän kunniaksi Rovaniemen kuvataidekoululla vietettiin Kaverikuvis-viikkoa. Taiteen perusopetuksen oppilas sai tuoda mukanaan kaverin tutustumaan kuvataidekoulun toimintaan ja osallistumaan opetukseen. Perusopetuksen ryhmä 4b eli Veera, Monna, Inari, Otso ja Saila sekä kaverit Saana, Emma, Miikka ja Neea, saivat tehtäväkseen kuvata parityönä "Intergalaktisia ystävyksiä".

 


Aluksi oppilaat ja kaverit ihastelivat värikkäitä kuvia galakseista ja tähtisumuista, jotka toimivat innoituksena oman linnunratajärjestelmän muodolle ja väreille. Kun kumpikin kaveri oli suunnitellut oman galaksinsa yhteiselle paperille, piirrettiin seuraavaksi tähdet vaaleansävyisillä vahaliiduilla. Galaksi töpöteltiin peiteväreillä. Eniten haasteita työhön toi väripigmentin ja veden oikean suhteen löytäminen, mutta loppujen lopuksi kaikki olivat tyytyväisiä työhönsä.
Seuraavaksi oppilaat alkoivat suunnitella intergalaktisten ystävien hahmoja värilliselle paperille. Hahmot väritettiin värikynillä ja kapeilla huopakynillä. Avaruuskaverit leikattiin irti paperista ja päästettiin tähtisumuun seikkailemaan. 
Lopuksi oppilaat haastattelivat kavereitaan ja vastauksista päätellen tehtävä oli ollut kiva ja töistä tuli hienoja. Oppitunnilla oli ollut hauskaa ja mukavaa. Haastattelujen perusteella kaverit saattaisivat vierailla kuviskoulussa toistekin ja osa heistä haluaisi tulevaisuudessa harrastaakin kuvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti