keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Jaksosta suunnataan työpajoihinkuva: Camilla Autti
Viimeisen kuuden viikon ajan Jakso A-ryhmän oppilaat, Camilla, Elina, Iiro, Esteri ja Minna, ovat tutustuneet valokuvaukseen. Valokuvaus-jakson toisella kerralla kävivät oppilaat tutustumassa pimiötyöskentelyyn Rovaniemen kuvataidekoulun pimiössä kaupungintalolla ja kokeilivat fotogrammin tekemistä. Pimiötyöskentely oli osalle oppilaista uusi kokemus, mutta kaikki oppilaat työskentelivät keskittyneesti ja tarkasti herkkien papereiden, kemikaalien ja kojeiden parissa. Vaikka oppilaat eivät olleet varmoja, mitä odottaa pimiötyöskentelyltä, kaikki osallistujat olivat tyytyväisiä omaan fotogrammiinsa, jopa yllättyneitä kuinka hyvin se onnistui.

kuva: Iiro Niva


Jakso-opetus on perusopintojen kuudes vuosi ja päättää perusopinnot. Jakso-opetuksessa tutustutaan kuuden viikon välein eri työpajojen sisältöihin. Rovaniemen kuvataidekoululla työpajoja on viisi; maalaus, keramiikka ja kuvanveisto, piirustus ja grafiikka, valokuvaus sekä media. Näistä työpajoista oppilaat valitsevat jakso-kokemuksien ja opettajien suosituksen perusteella itselleen sopivimman.

kuva: Elina Jääskeläinen
Jakso-opetuksen suoritukseen kuuluu myös jokaisen oppilaan tekemä ja esittelemä portfolio, johon oppilas kirjaa ylös omia ajatuksiaan, kokemuksiaan ja kuvauksia jaksojen ajalta. Portfolion tehtävä on auttaa sekä oppilasta valitsemaan mieluisimmat työpajaopinnot omia kokemuksiaan tarkastelemalla että avustaa opettajia ohjaamaan oppilasta oppilaan toiveiden ja taipumusten perusteella syventämään taitojaan oikeaan työpajaan.

Jakso-opinnot suoritetaan, kun oppilaat ovat siirtyneet alakoulusta seitsemännelle luokalle. Jakso-opetus päättää perusopinnot ja oppilaat saavat sen jälkeen perusopetuksen päättötodistuksen tai osallistumistodistuksen.

kuva: Esteri Ruuska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti