maanantai 4. toukokuuta 2015

Lyhyt matka Korundiin

Kuviskoulun ilo, onni ja suuri etu on sen erinomaisen läheinen sijainti Rovaniemen taidemuseon kanssa. Taiteen perusopetuksen yksi keskeinen osa-alue on taiteentuntemus, joten mikäs sen luontevampi paikka taiteen tuntemuksen harjaantumiselle olisi kuin upea Korundi naapurissa? Entisen postiautovarikon ympärille kasvanut kulttuurikeskus on samalla myös arkkitehtuurielämys.
Kuviskoululta järjestetää eri ryhmien kanssa käyntejä museolla mahdollisuuksien mukaan. Luonteva tilaisuus käydä museossa on osallistua talon museopedagogiseen toimintaan, joka tarkoittaa mm. oppilasryhmille suunnattuja opastuksia eri näyttelyihin, sekä niihin liittyviä työpajoja. Huhtikuisena tiistai -iltana perusopetuksen viidennen vuoden oppilaat kävivät museon tarjoamassa englanninkielisessä väriopin työpajassa. Työpajassa harjoiteltiin -ja kerrattiin - eri värien sekoittamista pääväreistä. Kuultiin värien lämpötilavaikutelmista ja nähtiin kuinka kokemus on riippuvainen ympäröivistä väreistä. Tahtävänä oli myös tarkastella värikkäitä maalauksia, niiden sävyjä itse tehden.

Työpajan päätteeksi piipahdettiin vielä museon toisessa kerroksessa katsomassa, kuulemassa ja vaikuttumassa Markus Copperin teoksen Kursk jytinästä ja paukkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti