torstai 27. elokuuta 2015

Työn alla: taiteilijakirjat

Yksityiskohta Venla Koikkalaisen taidonnäytteestä.Rovaniemen kuvataidekoulu osallistuu 12.9.2015 vietettävään Taiteiden Yöhön Avoimet ovet-tapahtumalla. Valmistautuminen tapahtumaan on alkanut mm. vanhempien perusopetusoppilaiden ja työpajaoppilaiden yhteisellä taiteilijakirja-tehtävällä. Yhteisenä teemana on kuvata omaa, rakasta kuvataidekouluamme. Kaikista taiteilijakirjoista koostetaan näyttely, joka on avautuu vieraille 12.9.2015.

Tuukka Nergin askartelemat kannet.


Työpajaoppilaat ovat kuluneen kahden viikon aikana aloittaneet taiteilijakirjan askartelun. Mikä sitten on taiteilijakirja? Taiteilijakirja on kirjan muotoon tehty taideteos, erona taidekirjaan, joka taas esittelee taidetta tai taiteen tekijöitä useimmiten taidehistorian näkökulmasta.
 
Annika Eilittä työstää vanhaa kirjaa uuteen muotoon.
 
Taiteilijakirjan tekeminen onnistuu varsin vähistäkin aineksista. Perusmateriaaliksi tarvitaan vain paperia, kartonkia ja puuliimaa. Taiteilijakirjan voi työstää myös valmiista kirjasta esimerkiksi maalaamalla, veistämällä tai paperiaskartelun keinoin. Kuvataidekoulun työpajalaiset ovat käyttäneet työpajoista itselleen tuttuja tekniikoita; kirjoja on työstetty valokuvaten, piirtäen sekä maalauksen keinoin. Suosituin kirjan malli on esitteistäkin tuttu haitaritaitto, joka mahdollistaa koko taideteoksen tarkastelun ilman koskemista.
 
Topi Tarsa taittelee kannelle suojapaperia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taiteilijakirjojen kirjosta tämä blogiteksti esitteli vain murto-osan. Kokonaisemman kuvan taiteilijakirjoista ja oppilaiden taidoista saa tulemalla tutustumaan taiteilijakirjanäyttelyn antiin Taiteiden yössä.
Anna-Maria Haatajan ja Maisa Ruonamaan haitarimallin taiteilijakirjat työn alla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti