maanantai 14. syyskuuta 2015

Taiteiden yö Rovaniemen kuvataidekoulullaElokuusta, koulun alusta lähtien, oppilaat olivat valmistelleet tulevaa Taiteiden yötä. Huolellinen valmistautuminen kannatti, sillä innokkaimmat vieraat olivat ovella jo varttia ennen ovien aukeamista.

Kuvataidekoulu hohtaa


Lehdissäkin mainostettu osallistava installaatio sai suuren suosion, ja rautalangasta väännettyjä sanoja ilmestyi puiden oksille yksi toisensa perään. Kun sana ripustettiin puuhun, se sai päälleen pimeässä hohtavaa maalia. Ja ei kun odottamaan hämärää.

Taiteilijakirjanäyttely oli levittäytynyt kuvataidekoulun käytäville ja vitriineihin. Isot ja pienet oppilaat olivat käsitelleet ajatuksiaan ja tuntemuksiaan kuvataidekoulusta mitä moninaisimmin tekniikoin ja lähestymistavoin.


Rautalankasana syntyy taitavissa käsissä

Sanat liittyivät mielikuviin kuvataidekoulusta

Hohtava installaatio kuvataidekoulun pihapuissa

Toisaalla kuvataidekoululla pyörivät oppilaiden tekemät elokuvat ja animaatiot non-stoppina, eikä katsojistakaan ollut pulaa. Elokuvien joukossa esitettiin myös kaksi ennennäkemätöntä teosta, PO 4B:n viime vuoden keväällä valmistunut jännityselokuva Kuvataidekoulun kummitus, joka niitti valtavasti positiivista palautetta katsojilta, sekä Media-työpajan oppilaiden ironialla ja huumorilla höystetty mainosvideo Miksi kuvataidekoulu kannattaa

Jälleen kerran kuviskoulun Taiteiden yö oli menestys. Nähtäväksi kuitenkin jää, vietimmekö samalla varovaisia jäähyväisiä kuvataidekoulurakennukselle...Kuvat&teksti: Iisu suopajärvi, valokuvaus 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti