torstai 1. lokakuuta 2015

Naamion takaa

Naamion takana Niklas.
Perusopetus 5B-ryhmä on kahden viikon ajan työstänyt paperista ja liisteristä naamioita aiheella "Unen vartija". Unen vartijan tarkoitus on ajaa painajaiset loitolle ja taata tekijälleen hyvät yöunet.

Tehtävä aloitettiin katselemalla kuvia erilaisista naamioista ja luonnostelemalla omaan vihkoon itselle mieluinen vartija. Vartijan ulkoasu sai olla pelottava, että painajaiset pelästyisivät sitä tai sitten vartija oli lempeä, hyvän hengen tapainen otus.

Elissan Mittelspitz.
Kun luonnos oli valmis, aloitettiin muotin tekeminen. Muotti muotoiltiin valusavesta, ohjeistuksena oli kolmiulotteisuuden tavoitteleminen eli " saveen ei piirretä". Seuraavaksi savimuotti peitettiin kelmulla. Kelmun tehtävä on estää paperimassan jääminen saveen kiinni.

Miikan vartija virnistelee kelmun takaa.
Varsinaisen naamion rakentaminen aloitettiin kerrostamalla muotin päälle paperisuikaleita ja liisteriä. Päällimmäiseksi kerrokseksi ladottiin valkoista paperia, etteivät vanhat uutiset kuultaisi maalikerroksen alta. Hankalin työvaihe oli kuivahtaneen paperimassanaamion poistaminen savimuotin päältä. Vaikka muotin irrottamiseen käytettiin erilaisia palettiveitsiä ja muita työvälineitä, oli myös pitkästä pinnasta rutkasti apua.

Viimeinen kerros paperia.Keskeneräisiä unen vartijoita.
Kun paperiliisterikerrokset ovat kuivuneet tarpeeksi, voitiin vartija maalata pulloakryylimaaleilla. Vartijoilla on vielä edessään koristelu. Niihin voidaan lisätä hapsuja tai liimata nappeja tai muuta kevyttä irtomateriaalia. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

Inari maalaa lempeää vartijaa.Tähtisilmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti